Dementie stellingen spel

Het Dementie Stellingen Spel bestaat uit een set van 55 kaarten, verdeeld in 10 thema?s. Ieder kaartje heeft aan de ene kant een stelling en aan de andere kant het antwoord met een korte toelichting. Met behulp van het Dementie Stellingen Spel, kun je samen met collega?s op een leuke en makkelijke manier leren, discussiëren en je ervaringen uitwisselen over dementie.
Het Dementie Stellingen Spel is ontwikkeld voor zorg- en welzijnsprofessionals en studenten die werken met mensen met dementie. Zoals: verzorgenden, activiteitenbegeleiders, (wijk)verpleegkundigen, casemanagers dementie, praktijkondersteuners, ouderenadviseurs en mantelzorgmakelaars.
Het spel kan ook gespeeld worden door mensen die meer van dementie en de verschillende thema?s willen weten. Bijvoorbeeld omdat ze bijvoorbeeld iemand met dementie in de naaste kring hebben.

Er zijn verschillende situaties waarin je het spel kunt spelen.
Variatie in de koffiepauze aanbrengen? Pak er eens een stelling bij en ervaar wat voor mooi gesprek dit oplevert.
Een casuïstiekbespreking of (klinische) les over een bepaald thema? Gebruik de stellingen behorend bij dat thema.
Verdieping in een teamoverleg aanbrengen? Dit spel nodigt uit tot dialoog en reflectie.
Op zoek naar een goede gespreksstarter of kennismakingsspel? Speel het spel met een groep mantelzorgers of in een alzheimer café!

Beschikbaarheid
Alle 2 exemplaren beschikbaar
Thema
Gezondheid
Materiaal
Kaartspel
Spelvorm
Kennismakingsspel
Gesprekskaarten
Doelgroep
Volwassenen
Ouderen
Duurtijd
Aantal spelers
2
 — 
Werkvormen
Auteur
Danen, Saskia / Dooremalen, Marieke
Uitgever
Jaar
Taal
Nederlands
Categorie
Volwassenen non-fiction
Trefwoorden
Dementie
Ouderenzorg
Gezondheidszorg
Annotatie
Oorspronkelijke inhoud van de doos: 55 stellingenkaarten opgedeeld in - 3 kaartjes met uitleg - 9 algemene kennis - 4 oorzaken & risicofactoren - 4 signalen - 6 symptomen - 5 verschillende vormen - 4 bijzondere groepen - 4 diagnostiek & behandeling - 7 omgang - 5 interventies & hulp - 4 wetgeving
APA
Danen, S., & Dooremalen, M. (z.j.). Dementie stellingen spel. z.n.